Lyžování na ŠumavěZvolený region: Centrální Šumava
Lyžování na Šumavě (přehled skiareálů)
- Lyžařský areál Lipno
- Lyžařský areál Zadov
- Lyžařský areál Nové Hutě
- Lyžařský areál Kašperské Hory
- Lyžařský areál Nad Nádražím ( Železná Ruda)
- Lyžařský areál Špičák
- Lyžařský areál Kvilda
- Lyžařský areál Hochficht ( A)
- Lyžařský areál Arber - Velký Javor (D)
- Lyžařský areál Javorník
- Lyžařský areál Kubova Huť
- Lyžařský areál Nezdice na Šumavě
- Lyžařský areál Horní Vltavice
- Lyžařský areál Kocourov
- Lyžařský areál Samoty (Železná Ruda)
- Lyžařský areál Hartmanice
- Lyžařský areál Belveder (Železná Ruda)
- Lyžařský areál České Žleby
- Lyžařský areál Sternstein (A)
- Lyžařský areál Hohenbogen - Neukirchen (D)
- Lyžařský areál Viehberg (A)
- Sjezdovka Libín
- Sjezdovka Sádek - Capartice
- Skiareál Kozí Pláň - Kaplice
- Skiareál Mitterdorf - Philippsreuth (D)
- Skiareál Eck (D)
- Skiareál Geisskopf - Bodenmais (D)
Sněhové zpravodajství najdete zde...
I přes skutečnost, že většina běžeckých závodů seriálu SkiTour se neběží na Šumavě, rozhodli jsme se, že Vám budeme na našich stránkách přinášet kompletní zpravodajství z celého seriálu. Příznivcům tohoto sportu tedy stačí sledovat kalendář našich akcí a zjistí, kde se jaký závod kdy poběží. Můžete zároveň sledovat náš facebookový profil a dozvíte se všechny aktuální novinky z tohoto stále více populárního seriálu závodů.
(18.2.2013) Máme za sebou poslední závodní víkend největšího českého seriálu v běhu na lyžích SkiTour. Kašperskou 30, která se skládala ze závodů volnou a klasickou technikou na 30 kilometrů ovládl Václav Sedláček s Jitkou Pešinovou.
(1.2.2013) Už jen jediný den nás dělí od startu Orlického maratonu, čtvrtého závodu v rámci seriálu SkiTour. Přinášíme vám ty nejdůležitější informace, které byste měli před příjezdem na závod znát.
( 29.1.2013) Bleskem několik novinek z nějvětšího tuzemského seriálu běžeckého lyžování...
(23.1.2013) Na hlavní padesátikilometrový závod nyní vyjde startovné na 500 korun, na poloviční distanci o sto korun méně. Online registrovat se můžete do 24. ledna, poté už to půjde pouze na místě. Karlovská 50 se uskuteční v sobotu 26. ledna.
(20.1.2013) Bude to pro něj nová zkušenost, tak trochu výzva, dalo by se říci. Známý český herec Václav Vydra není žádným velkým běžkařem. Možná se jím však stane po zkušenosti na Kašperské 30. „Zatím sem byl zvyklý jezdit na lyžích jen z kopce, tak jsem na to zvědavý,“ přiznává čerstvě sedmapadesátiletý herec.
(11.1.2013) Poděbradské sklárny Crystal BOHEMIA, světoznámý výrobce olovnatého křišťálu, připravily pro vítěze závodů trofeje, které zhotovili její skláři a brusiči. Kromě estetických a uměleckých vlastností mají ceny i vysokou užitnou hodnotu. Pro závody v bězích na lyžích je navrhl Josef Ševčík, výtvarník této sklárny.
(9.1.2013) Boj, který organizátoři Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny svedli s nepřízní počasí, byl úspěšný. Nadcházející už 46. ročník závodu se uskuteční o víkendu 11.-13. ledna 2013 podle plánu. Předpovědi počasí navíc slibují dobré podmínky.
(3.1.2013) Jedenáctý ročník závodu v běhu na lyžích Karlovské 50 chystá řadu zajímavých novinek. Všechny se týkají závodníků, které se vydají ve Velkých Karlovicích na trať.
(10.12.2012) Velké sněžení, které potřelo republiku bílou barvou, se nevyhnulo ani Šumavě a Kašperským horám. Z Churáňova přicházejí skvělé zprávy. Teploty se drží pod nulou a na tratích leží 25 centimetrů čerstvého sněhu. Už se tak dá vyrazit na běžky v okolí Kašperské 30.
(5.12.2012) 1. prosince 2012 v Bedřichově odstartovala další sezona běžeckého lyžování, která v termínu 11.-13. ledna 2013 přinese i Jizerskou 50 ČSOB Pojišťovny. V Jizerských horách leží okolo 25 centimetrů sněhu.
(16.11.2012) Po loňské první zkušenosti se závodem SkiTour, se pořadatelé závodu Kašperské 30 rozhodli rozdělit program závodů do dvou dnů. V sobotu se pojede volnou technikou, v neděli klasicky. „Loni si hodně závodníků žádalo možnost absolvovat trať klasickým stylem. Proto jim v této sezoně jejich přání splníme,“ říká Adam Hejtmánek, šéf organizačního výboru závodu.
(16.11.2012) K novému účastnickému rekordu míří nadcházející 46. Jizerská ČSOB Pojišťovny, která se v Bedřichově v Jizerských horách uskuteční v termínu 11.-13. ledna 2013. Startovní listina čítá dva měsíce před startem více než 5 tisíc jmen. Pořadatelé očekávají, že bude celá akce potřetí v řadě s předstihem vyprodána. Více...
(16.11.2012) Čtyřikrát z pěti pokusů se místo z Jilemnice, startovala Jilemnická 50 z Benecka. I proto pořadatelé neustále řeší obě varianty a starají se o dvě tratě. „Letos nám to snad ale vyjde. Zůstáváme optimisté a pečlivě upravujeme trať kolem Jilemnice,“ říká Aleš Prokůpek, šéf organizačního výboru Jilemnické 50, jednoho ze závodu SkiTour. Více ...
(30.10.2012) Ať už pojedete na závod do Kašperských Hor nebo do Velkých Karlovic, vždy vás přijde startovné na stejné peníze. Při včasné registraci stojí dlouhé závody 400 Kč, kratší distance pak 300 Kč. Na všech dvoudenních akcích – tedy Jilemnické 50, Orlickém maratonu a Kašperské 30 – navíc můžete využít zvýhodněného balíčku startovného na závody klasickou a volnou technikou, takže vždy ušetříte 150 Kč. Sjednocení startovného pak přináší ještě jednu výhodu: byla snížena cena za registraci na místě. Více...
Lyžařské školy
Centrální Šumava
Škola je součástí lyžařského střediska SnowHill v Kašperských Horách. Ve středisku nabízíme lyžařské
a snowboardové školy i půjčovny. Součástí areálu je také zcela nový O2 extra park s dětským vlekem
( pojízdný koberec), zimním kolotočem, mnoha slalomy a vyhřívanou hernou pro děti. Kompletní ceník
pro výuku najdete ZDE...
Restaurace Kašperk
Restaurace Kašperk, je otevřena celý týden. Šéfkuchařem je Jiří Sedlák přezdívaný Harry, rodák ze Šumavy, který vedl vyhlášenou kuchyni hotelu Modrava a pracoval v několika prestižních restauracích v Praze.
Snažíme se především akceptovat veškeré zvyklosti, které vyplývají ze základů šumavské kuchyně. Naše receptury jsou osobité, vyznačující se vysokou nápaditostí. Naše steaky jsou to nejlepší, co můžete v těchto oblastech ochutnat. Připravujeme také čerstvé ryby.
Restaurace Terasa
Zveme Vás do nově otevřené restaurace Terasa v malebném městečku Vimperk nazývaném branou Šumavy. Atraktivní poloha v městě pod Boubínem v srdci Šumavy je jako stvořená ke gastronomickému zážitku.
Kapacita:
restaurace: 80 míst
terasa: 20 míst (z terasy je přístup přímo na dětské hřiště)
salonek: 12 míst
Kuchyně:
hotová jídla, jídla na objednávku, speciality české i mezinárodní kuchyně
AMA - Restaurace "U Marousků"
Na trase Strážný-Strakonice-Praha na průjezdu městem Vimperk po pravé straně najdete rodinný restaurant "U Marousků"
Restaurant byl otevřen před 16 lety.
Od té doby poskytuje podnik služby na vysoké profesionální úrovni. Restaurace má na 70 míst, v létě je možné využít posezení na terase s obsluhou, kde je 20 míst.
Po celý den vaříme teplá jídla. Suroviny vybíráme velmi pečlivě a dbáme na to, aby byly vždy čerstvé.
Pochutnáte si u nás na tradiční české kuchyni, ale i na steaku z grilu či na vybraných kulinářských specialitách.
Širokou nabídku jídel doplňujeme kvalitními moravskými víny, pivem značky Budvar a Plzeň, alkoholickými i nealkoholickými nápoji.
Každý den připravujeme denní nabídku ve vysoké kvalitě za přijatelnou cenu.
Rádi pro Vás připravíme různé firemní akce, svatby a rodinné oslavy, abiturientské večírky, obchodní jednání.
Po dohodě připravíme menu dle Vašeho přání, rauty, cateringové služby a podobně.
DALŠÍ SLUŽBY:
- akceptujeme platební karty
- WI-FI připojení na internet zdarma
- bezbariérový přístup
- vstup se psem
- hračky pro děti
Zájezdní hostinec U Labutě
Hostinec v Myšticích u největšího rybníku ve lnářsko- blatenské oblasti, Labuti (rozloha 109 ha). Stará zájezdní patrová budova s velkou síní, klenutým gotickým sklepem a původním fošnovým schodištěm do mázhausu v prvním patře. Vyhlášená kuchyně, ubytování v dvou a vícelůžkových pokojích, venkovní posezení, možnost využití sportovního hřiště, cyklisté vítáni, WiFi free.
Ideální zastávka při cestěna Šumavu!
Restaurace Waikiki
V našem podniku nabízíme služby týkající se ubytování a stravování pro běžnou klientelu, převážně pro turisty, rodiny s dětmi, sportovní nadšence a všechny, které okouzlila krása okolní přírody. V naší restauraci je instalován sázkový terminál Synottip. Kurzové sázky je možno podávat denně od 10:30 - 23:00 hod.
Restaurace U Muzea
STRAVOVÁNÍ,ČESKÁ KUCHYNĚ, HOTOVÁ JÍDLA ,ZNAČKOVÁ A ARCHIVNÍ VÍNA, ODDĚLENÁ NEKUŘÁCKÁ RESTAURACE pro zdravý životní styl. Samozřejmostí je pro nás příprava jídel z kvalitních čerstvých surovin. Restaurace U MUZEA Vás osloví velice přívětivými cenami včetně zvýhodněné polední nabídky kterou připravujeme od pondělí do pátku mezi 10-14 hodinou.Již jste někdy obdarovali své blízké, známé,rodinu příjemně stráveným večerem? Nabízíme Vám dárkový poukaz do naší restaurace, kde můžete strávit příjemné chvíle a ochutnat speciality našeho šéfkuchaře.
Restaurace Tosch
Nekuřácká hotelová restaurace je zřízena v zámeckém stylu a nabízí komfortní posezení s příjemnou atmosférou a profesionální obsluhou. Restaurace nabízí pokrmy mezinárodní i tradiční české kuchyně, zvěřinové speciality a vegetariánské, dietní i dětské pokrmy. Vše je připravováno vždy z kvalitních a čerstvých surovin. Můžete si vybrat z nabídky á la carte nebo využít hotelovou polopenzi. K vychutnání kulinářského zážitku přispěje také nabídka kvalitních moravských i zahraničních vín.
Kapacita restaurace je 50 míst a v letních měsících je spojena se slunnou terasou s kapacitou 25 míst. Za chladných večerů jsou na terase k dispozici ohřívací lampy.
Gastronomickou nabídku pro Vás kompletně obměňujeme 4x ročně, v závislosti na ročním období.
Restaurace U Kašny
Naše restaurace s kapacitou 40 míst, předzahrádka 20 míst a letní terasa ve dvoře 40 míst nabízí příjemné prostředí s milou obsluhou. Náš jídelníček nabízí převážně česká domácí jídla, minutky, grilování včetně ryb, naší specialitou jsou pokrmy ze zvěřiny upravované dle starých českých receptur. Dle vašeho přání uspořádáme firemní večírky s možností ubytování, zahradní akce, narozeninové oslavy, svatby, atd. Přijměte naše pozvání a užijte si u nás úžasnou atmosféru Šumavy prostřednictvím vynikajícího jídla připravovaného denně z čerstvých surovin a výborného Svijanského piva.
Náměstí 10, Kašperské Hory, tel.: +420 720 628 814,+420 376 383 703
Restaurace Annín
Toužíte po opravdovém kulinářském zážitku s kvalitním vínem? V Hotelu Annín na Šumavě najdete útulnou restauraci, kde si můžete vybrat z místních specialit (annínský pstruh) či světové kuchyně. Hosté se k nám rádi vrací a dobře vědí proč. S jídlem to zkrátka umíme a na výbornou zvládáme i vše ostatní.
Co v naší restauraci vaříme?
Čerstvé ryby, grilovaná masa, tradiční česká jídla nebo mezinárodní speciality. Víme, co našim hostům chutná, a v naší restauraci dokážeme takové jídlo připravit vždy o něco lépe.
-
Používáme výhradně čerstvé suroviny
-
Denní i sezónní menu průběžně měníme
-
Nabízíme také vegetariánská a dětská jídla
Jak vaříme?
Kuchaři v restauraci v rámci wellness Hotelu Annín mají mnohaletou praxi ze zahraničí. Jejich srdce však stále patří Šumavě. Naše menu proto obsahuje jak lokální speciality, tak pokrmy z různých koutů světa. Kulinářské zážitky umocňuje stylový interiér v duchu šumavské přírody, vlídná obsluha a dobře zásobená vinotéka.
-
Kapacita restaurace: 70 míst
-
Letní terasa: 70 míst
-
Vnitřní prostory hotelu jsou nekuřácké
Hotelový bar
Za sklenkou dobrého pití nemusíte chodit daleko. Každý den pro vás otevíráme bar se širokou nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů. V útulném prostředí s kapacitou 30 míst vládne pohodová atmosféra a zkušení barmani. Díky tomu si užijete přátelská posezení, různé oslavy nebo obchodní jednání do poslední kapky.
Restaurace Wellness a Sport Hotel Šumava
Stylová restaurace v hotelu Šumava je připravena po celý den s delikátním výběrem pokrmů. Kuchyně nabízí především klasická šumavská jídla, o jejichž kvalitu pečuje náš vynikající šéfkuchař Josef Šperl. V letních měsících je restaurace propojena se slunnou terasou s překrásným výhledem. Restaurace hotelu Šumava je otevřena jak pro hotelové hosty, tak pro ostatní hosty, každý den od 11:00 do 21:30. V sezóně a o víkendech samozřejmě s prodlouženou otevírací dobou.
Koliba
Příjemné a klidné prostředí rozsáhlého areálu hotelu Šumava s kolibou přímo vybízejí k uspořádání oslav pod širým nebem, garden/barbecue party, opékání nebo zahradního grilování.
Konferenční salonky
Pro menší skupinové akce jsou k dispozici 2 konferenční salonky. Více informací naleznete v konferenční nabídce hotelu Šumava.
Restaurace Černá Růže
Srdečně Vás zveme k příjemnému posezení v restauraci a penzionu Černá Růže. Stylová restaurace disponuje kapacitou 70 míst a ve spojení s venkovní terasou až 100 míst. Restaurace je vhodným místem pro pořádání hromadných akcí (rauty, svatební hostiny, rodinné a firemní večírky a další). Svou polohou je tedy oblíbená nejen pro zastávku cyklistů, vodáků, motoristů ale také větší skupiny turistů. Nabízíme pestrý výběr tradiční české, ale i zahraniční kuchyně.
Restaurace Spálený vrch
Restaurace je především zaměřena na českou gastronomii. Pokrmy pro Vás připravujeme ve špičkově vybavené kuchyni za pomoci nejmodernějších technologii. Naší specialitou je příprava pokrmů francouzským způsobem tzv. holdováním ( 16ti hodinová úprava v holdomatu ). Tímto způsobem upravujeme všechny české speciality. Díky této úpravě se zachovává šťavnatost a chuť použitých surovin. Březen a duben – restaurace pro veřejnost uzavřena.
Turnerova chata
Stravování možno formou noclehu se snídaní, restaurace otevřena od 10.00 do 17.00 hodin, točený Bernard, Klostermann, Král Šumavy a Velvet. Zpracováváme sušené houby, které získaly certifikaci ŠUMAVA originální produkt v roce 2008. Ručně balíme původní sirky ze Sušice. Tento výrobek získal certifikaci ŠUMAVA originální produkt v roce 2009. Prodáváme zmrzlinu s lesním ovocem, která získala certifikát ŠUMAVA originální produkt v roce 2010. Nově podáváme skvělá stehýnka z divokých kachen, která získala certifikát ŠUMAVA originální produkt v roce 2011.
Restaurace Antýgl
Stylově zařízená prostorná restaurace s krbem a výtečnou domácí kuchyní, kde můžete ochutnat tradiční česká jídla a spoustu specialit šéfa kuchyně. Pivo točíme Krušovickou desítku a dvanáctku a také Krušovické černé. Pro větší skupiny Vám dle Vašeho přání upečeme na rožni sele, jehně, nebo naší specialitu živáňskou pečeni. Dále Vám můžeme uspořádat firemní večírky, svatební hostiny, rodinné oslavy, oslavy pro děti a další.
Restaurace Hotel Srní
Náš zkušený tým profesionálů v čele s šéfkuchařem Zdeňkem Salerem nabízí jedinečné speciality především české, ale i mezinárodní kuchyně. Naší filozofií je podávat hostům tradiční šumavské pokrmy vyrobené z čerstvých lokálních surovin . Úroveň našeho stravování může každý host posoudit během bohaté bufetové snídaně, která je zahrnuta do ceny ubytování. Pokud chtějí hosté ochutnat i ostatní produkty naší poctivé kuchyně, mají možnost v době od 11:00 do 22:00 hodin navštívit naší restauraci á la carte nebo si přikoupit večeři formou bufetu za 300,- Kč na osobu podávanou v hotelové restauraci v čase od 17.30 do 20.00 hodin. Restaurace jsou nekuřácké.
Restaurace Sv. Florian
Provoz restaurace s krbem, nabídkou hotových jídel, šumavských specialit i minutek. K příjemnému posezení Vám nabídneme velký výběr nápojů a vín. Pro ubytované je zde možnost polopenze, či plné penze a možnost rozvozu na nejbližší místa. V letní sezóně je v provozu udírna a grilování dvakrát týdně. U penzionu máme dvě terasy, z nichž jedna je pouze pro ubytované. U terasy je ohniště a dětský koutek.
Restaurace Bystřina
Součástí penzionu je hospůdka a v létě je možnost posezení na letní terase nebo u ohniště s výhledem na řeku Vydru. Několik desítek metrů od penzionu se nachází kiosek s rychlým občerstvením a možností sezení na venkovních lavičkách nebo v případě nepříznivého počasí uvnitř kiosku.
Restaurace Panenka
V objektu jsou k dispozici 2 restaurace. Samoobslužná,kde Vám můžeme nabídnout jak hotová tak minutková jídla, palačinky, lívance saláty a pod. Pokud si nevyberete zde, můžete zajít do grillu kde Vám kuchař na ohni z dubového dřeva připraví dobroty z kuřecího, vepřového, hovězího, zvěřiny a jehněčího masa. Do obou restaurací dodáváme hovězí a jehněčí z nedaleké šumavské farmy, ekologického chovu.
Srní 4, Kašperské Hory, tel.: +420 602 150 104, +420 376 599 232
Joska Bar
Zveme Vás k posezení v baru s krbem . Ochutnejte naší domácí kuchyni (palačinky, steaky, poháry, domácí jablkové záviny, pstruhy, masa...). Točíme Budwaiser Budvar. Příjemné posezení nabízí i letní terasa, s množstvím nádherně kvetoucích květin. Zde Vám bude jako v pohádce.Pro malé kolektivy nabízíme firemní posezení , společenské akce - grilování, krb, steaky, špízy...
Restaurace Rychta na Račánku
Pro naše hosty máme přichystaný výběr dobrých vín, něčeho ostřejšího, i lahvové pivo. Slušný sortiment nealko nápojů je samozřejmostí. A také dobrá káva jistě přijde vhod. V zimě u kachlových kamen, když venku jiskří sníh a v komíně hučí Meluzina, možná i grog nebo punč a v létě na terase, kdy paprsky zapadajícího slunce zlatí temeno Ždánova – zase něco studeného.V červenci a srpnu mohou naši hosté v těsné blízkosti „Rychty na Račánku“ využít i služeb našeho stánku a pod slunečníky vychutnat speciality připravené na pravém kanadském grilu a točené pivo. Chutné a kvalitní jídlo je u nás již desetiletou tradicí.
Restaurace Popelná
Jsme připraveni splnit Vaše přání v restauračním provozu, při společenských akcích - svatby, oslavy a setkání. Předkládáme pestrou nabídku kvalitních pokrmů z české i zahraniční kuchyně. Naše nabídka je podložena pohostinskou tradicí naší rodiny, prací v zahraničí a dlouholetou službou na nejvyšší úrovni.
Restaurace U Šnečků
V naší restauraci vám nabídneme vpravdě domácí kuchyni, těšit se můžete především na česká jídla a grilované pokrmy. Žízeň můžete uhasit v první řadě dobrým pivem z rodinného pivovaru Svijany, případně jiným z řady alkoholických i nealkoholických nápojů.Kromě nekuřácké jídelny můžete posedět i na terase s pěkným výhledem, večer si pak můžete užít v zahradní zastřešené restauraci s ohništěm a udírnou, nebo v kuřácké sklepní vinárně s krbem.
Restaurace Zámek Hrádek
Jako v každé správné zámecké restauraci i zde na Vás budou čekat pokrmy vpravdě panské, založené převážně na původních recepturách klasické české kuchyně obohacené o poznatky moderní gastronomie. Zámecká restaurace Vám nabízí posezení v krásných renesančních sálech, Soudním a Erbovním, nebo v salónku. Za příznivého počasí je pro Vás připravena i venkovní terasa. Naše restaurace má bezbariérový přístup.
Restaurace Hotel Modrava
V naší hotelové restauraci (45 míst) můžete ochutnat nejrůznější speciality připravené dle tradičních receptur.
Základ gastronomické nabídky tvoří tradiční šumavská a staročeská kuchyně, dále nabízíme steaky z uruguayských plemen a čerstvé pstruhy. Bohatou nabídku chutných jídel doplňuje široká škála kvalitních jakostních i přívlastkových vín. Nechybí ani pořádání slavnostních rautů, pečení selat, posezení na letní terase.
Můžeme pro Vás připravit rauty, rodinné oslavy, svatební hostinu,…
Restaurace Hájenka
Náš jídelníček vychází ze staročeské tradiční kuchyně, ale i vegetariáni a děti milující sladké nepřijdou zkrátka.
Pro znalce čepujeme vynikající světoznámé pivo Pilsner Urquell a pro dámy najdeme i něco z oblíbených „dámských pití“.Krásné posezení na letní terase s výhledem na zapadající slunce za Malým a Velkým Roklanem jistě patří k nevšedním zážitkům a není možno jej spatřit nikde jinde.
Restaurace Černý vlk
Rodinná restaurace penzionu Černý vlk nabízí jídla připravovaná s láskou a pečlivostí jen z těch nejlepších poctivých surovin. Vše je připravováno podomácku podle osvědčených staročeských receptur. Specializujeme se na klasická česká jídla a nepoužíváme polotovary. Můžete si vybrat ze širokého spektra hotových jídel, minutkových jídel a nechybí ani něco sladkého na zub. Naše restaurace je otevřena v hlavních sezónních měsících (únor, červenec, srpen a po Vánočních svátcích). V naší restauraci se můžete zahřát u kachlových kamen, pokochat se loveckými trofejemi a posedět u korbelu točeného piva Bernard či sklenky dobrého moravského vína. Hotová jídla, polévky a minutková jídla podáváme denně od 12:00 do 20:00 hod
Restaurace U Malíků
V naší restauraci si můžete po celý den pochutnat na poctivé české a evropské kuchyni. Uvnitř restarace se může pohodlně usadit a najíst až 45 hostů, v létě je navíc otevřená i prostorná letní terasa.
Pro ubytované hosty nabízíme snídaně formou švédských stolů a k večeři v rámci polopenze servírujeme polévku, hlavní chod a dezert. Všichni návštěvníci restaurace si mohou vybrat ze široké nabídky minutek i hotových jídel v dostupných cenách. Na zapití dobrého jídla je pro Vás kromě čepovaného piva Budvar připravený bohatý výběr alkoholických i nealkoholických nápojů.
Kromě standardní nabídky pro Vás v naší restauraci na přání připravíme firemní a rodinné akce, oslavy nebo rauty. Rádi Vám také nachystáme svatební hostinu i s ubytováním pro novomanžele a svatební hosty.
Restaurace je, stejně jako celý penzion, nekuřácká.
Restaurace Dobrá Chata
- Naše kuchyně uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Na objednávku Vám připravíme třeba čerstvé mořské ryby, krevety, sushi, pečené jehně, sele, husy, kachny, krůty, pravou jihočeskou zabijačku, vepřové hody či klasickou domácí Českou kuchyni...
- Pivaři jistě ocení kvalitně ošetřenou točenou plzničku. Dobrá Chata je jediným místem v Jižních čechách, kde můžete ochutnat točené - světově proslulé - kvasnicové pivečko PAULANER.
Pořádáme pravidelné večírky s grilováním, točeným pivečkem či vínem a muzikou na terase přímo u hotýlku. Nic není nemožné :o)
Restaurace Na Podlesí
- Restaurace Pensionu Na Podlesí je umístěna v hlavní hotelové budově. Snídaně jsou servírovány formou formou švédských stolů v salonku nebo restauraci.
- Restaurace je zaměřena na speciality šumavské kuchyně a využívá nabídky místních dodavatelů potravin.
Středověká krčma Husinec
Kuchyně je zaměřena hlavně na přípravu pokrmů "na ohni", především na širokém výběru grilovaných mas a krmí z dob dávno minulých. Šenkují se plzeňská piva, medoviny a kvalitní templářská vína z Čejkovic. Jsou zde dvě samostatné "Středověké krčmy" po 45 místech s kompletním zázemím, které mohou být samostatně uzavřeny pro svatby, oslavy či jiné soukromé, nebo firemní akce. Obě krčmy jsou vybaveny dobovým nábytkem, šenky a krbovými grily s bočním ohřevem. Když počasí dovolí, je otevřeno na nádvoří objektu na terasách venkovní posezení.
Restaurace Hájenka na Knížecích Plání
Zažijte těsné sepětí s přírodou na samotě uprostřed přírodních scenérií Národního parku Šumava. Kochejte se nádherným výhledem na Luzný, do vnitřní Šumavy a za jasného počasí i na Alpy. Penzion Hájenka se nachází v centru Národního parku Šumava na holé planině v nadmořské výšce 1021 metrů těsně u hranice s Německem. Gastronomickou specialitou penzionu Hájenka je „Knížecí guláš“ a „Pralinkové knedlíky“. V letních měsících je možno využít i venkovního posezení s občerstvením formou samoobsluhy.
Restaurace Hájovna na Březníku
- Restaurace nabízí netradiční jídla z nutrií, domácí vaječný likér nebo čaj z doma vypěstovaného zázvoru, máty či bezinek.
- Hájenka na Březníku se nachází v nadmořské výšce 1126 metrů. Byla postavena v době, kdy se po vybudování Vchynicko Tetovského plavebního kanálu rychle zvyšoval objem těžby dřeva v dosud nepřístupných oblastech Prášilského panství, proto bylo nutné přistoupit k vytvoření nového revíru, kterému byl dán název Březník.
- Od roku 2002 slouží hájenka jako informační středisko Správy národního parku Šumava. Kromě restaurace je zde také Muzeum Karla Klostermanna. Ten sem umístil děj svého románu Ze světa lesních samot.
Cigar Club Bašta
Zveme Vás k návštěvě našeho nově otevřeného Cigar Clubu Bašta, který se nachází v přízemí Apartmánů. Cigar Club je určen nejen pro ubytované návštěvníky našich Apartmánů Bašta, ale i pro ostatní milovníky kvalitních kubánských doutníků, které je zde možné zakoupit a v klidu vychutnat s dobrým nápojem.